Eksamensangst — nej tak!

Den 5. jan­u­ar hold jeg årets første work­shop på VIA cam­pus i Hors­ens, det hed Eksamen­sangst — nej tak. På dagen mødte jeg stud­erende, der tydeligvis kæmpe med ang­sten allerede bare ved tanken om eksamen, præsen­ta­tion­er. Vi arbe­jde to intense timer med bla. at få en forståelse af ang­sten, hvor­dan den ser ud og fandt frem til forskel­lige handlemuligheder.

Jeg elsker at arbe­jde konkret med ang­sten, for­di her kan den enkelte virke­lig mærke forskellen inden for kort tid. Eksamen­sangst eller anden form for angst går ikke væk over night, men det at beg­y­n­de at mærke, at man er lidt mere i kon­trol, er så stort. Jeg husker følelsen og smil­er stort bare ved tanken om, at jeg fik bugt med angsten.

I dag har jeg så fået denne tilbagemeld­ing fra en af de stud­erende, og det hele giv­er så meget mening…

Hej Pia

Det jeg har fået med mig, og jeg har brugt de sen­este dage er din stemme og smil som flere gange har sid­det på min skul­der når min kryb­dyrhjerne har prøvet at tage over på mig, og jeg har kunne sige ”Tak – Men nej Tak” til den (det har været en hjælp). Samt viden om angst. Ro på. Det er ok. 
Til selve eksamen måtte jeg bruge lidt tid til og finde mig selv, tage mig ro til at få smit ang­sten væk og under­vis­eren var sød til og hjælpe mig i gang og så gik det ellers fint.

Ven­lig hilsen 
Trine

Lid­er du eller en af dine nærmeste af angst, så få hjælp.

Lad ikke ang­sten styre dit liv — det er dit liv og der­for dig der skal bestemme retningen…